Items Guide – Armor Quiz Answers

Posted: December 9, 2011 by xenocidebrm in Items

What Should I Build? Armor Items Edition – Answers

Here are the answers to the Damage Items quiz found at the end of the Items Guide – Armor Part 2.

1. As Udyr you head top lane and are losing your lane to Wukong. As you are waiting to respawn, you have enough gold to finish your Wriggle’s Lantern from your Madred’s Razors or Ninja Tabi and would like to buy either the Boots or the Lantern. The enemy team is Fizz, Xin Zhao, Lux, Vayne and of course, Wukong. Which item should you buy?

Answer: The enemy team is completely autoattack dependent. Although Wriggle’s is generally a good item for sustain, Udyr’s Turtle Stance will keep you in lane. The Ninja Tabi will serve you better both now and later, especially since losing a lane to Wukong usually ends with a quick loss of a tower.

2. Bot lane has fed yet again and Caitlyn is on a rampage with an Infinity Edge, a Bloodthirster, and a Phantom Dancer. What pure Armor item should you buy as Shen to stop her from carrying?

Answer: Thornmail and taunt make a potent combo and will absolutely crush Caitlyn’s glass cannon build. Any other item either does not provide quite enough armor or does not efficiently synergize with your taunt.

3. The enemy Twitch is fed and has been wandering around with his troll AS-AP build. While you have plenty of Magic Resistance as Malphite, you can’t quite catch him when he comes to poke at you. What Armor item can help you catch Twitch when he comes to harass you?

Answer: Although a Vision Ward or Oracle’s Elixir would let you catch him, an ARMOR item that will help you catch him is Warden’s Mail or Randuin’s Omen, as every time he attacks you he has a chance to be slowed. You should be building Randuin’s on Malphite anyway.

4. It’s end game and your team keeps getting Aced. However, the enemy Nexus is exposed and you know you can end it if you can just survive and win the next teamfight. However, as Master Yi you find yourself continually focused and killed immediately, although the enemy team always ends up with one champion alive at a sliver of health. With one item slot left and 5000 gold, what item can you buy to secure the win?

Answer: Both a Zhoyna’s Hourglass and Guardian Angel will help you out of this rut, although the Guardian Angel is the more reliable choice.

5. Jungling as Skarner seemed easy enough, until you found your blue stolen by the enemy Shyvana. Your team doesn’t ward or help you secure Blue or Red Buff, leaving you without mana and a reliable slow to gank. Determined to kill the enemy Tristana on bot lane, what cheap Armor item will leave you with enough mana to gank but still ensure you can slow her without Red Buff?

Answer: Glacial Shroud is a cheap item that gives you plenty of Armor, Cooldown Reduction, and Mana. Try escaping from Skarner’s Q with 15% CDR, Tristy!

Bonus: Somehow, you’ve been roped into playing a duo top lane as Olaf with Leona supporting you. The enemy team is super heavy on AD but you still find yourself unable to kill enemies, even with Leona’s help. However, you haven’t built a single armor item and as you go back with 2000 gold you wisely decide to purchase an Armor item. What item do you buy?

Answer: I hate myself for saying this, but Sunfire Cape is the best choice here. It gives you Armor which you’ll need against the heavy AD team. It gives you Health which gives you more damage with Olaf’s W (remember, you’re having problems killing people!). Finally, the Sunfire Cape passive procs Leona’s passive, giving you even more damage. Tricky item that synergizes well with a support Leona and virtually no one else!

Comments
  1. duck says:

    4. It’s end game and your team keeps getting Aced. However, the enemy Nexus is exposed and you know you can end it if you can just survive and win the next teamfight. However, as Master Yi you find yourself continually focused and killed immediately, although the enemy team always ends up with one champion alive at a sliver of health. With one item slot left and 5000 gold, what item can you buy to secure the win?
    Answer: Both a Zhoyna’s Hourglass and Guardian Angel will help you out of this rut, although the Guardian Angel is the more reliable choice.

    Strongly disagree here. As Master Yi, I buy my 3rd phantom dancer, triple pot, and backdoor the nexus.

  2. Tyranokhan says:

    I disagree with the answer of the bonus question. Sunfire is kinda stupid on olaf. Atma’s impaler would be much better, especially combined with warmog or mallet. Sunfire is better for tanks with magic pen who have trouble dealing enough damage (amumu). Also you can proc leona’s passive with undertow much easyer.

    • damndirtycat says:

      I’m surprised no one noticed that Sunfire Cape is actually 2600, making it an invalid choice for the question (which limits you to 2000 gold). Thornmail is the actual correct answer. Bonus questions are generally trick questions meant to test experience, attention to detail, and thinking outside the box.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s